AGB Zorgverlenerscode             90-044295

AGB Praktijkcode                           90-053007

SiteLock

Persoonlijke ervaringen van cliënten na het volgen van het traject welke zij op het evaluatieformulier benoemden.


"Mensen die niet naar een psycholoog willen, omdat zij niet genoeg van HSP afweten, zou ik zeker naar Chantal doorsturen""Heel betrokken en bereid om mee te denken als een situatie lastig is"


"Mijn belangrijkste ervaring is dat ik er altijd mag zijn: verdrietig, boos, lief, mooi, serieus, wat dan ook. Ik leer nu mezelf geduldig op te vangen, zoals ik ook anderen kan opvangen. God heeft mij zo bedoeld als ik ben"


"Ik ben zeer tevreden over het aangeboden traject en hetgeen mij heeft opgeleverd"

 

"Ik voel mij bij Chantal altijd snel ontspannen en zachter worden"

   

"Heel goed, persoonlijk, niet een lesje afdraaien maar gericht op mij in tempo en stof

en

Een heel prettige sfeer, ruimte voor persoonlijke belevingen c.q. opmerkingen. Ik heb heel veel geleerd en ben daardoor erg gegroeid. Ik sta beter in het leven, heerlijk".


"Het moet wel bij je passen en de tijd ervoor hebben. Van te voren had ik al een hekel aan oefeningen. Toch heb ik er wel wat aan gehad.

Mr. Mind: ik herken 'm wel maar heb er ook een grondige hekel aan. Mr. Mind hoort bij het leven".


"Het ontdekken van mijn eigen domein was een openbaring, met Mr Mind heb ik nog steeds moeite "

en

"Chantal is zeer betrokken en voelt precies aan wat je nodig hebt. Ik heb veel gehad aan het HSP-traject bij haar. Het leren kennen van Mr. Mind en hoe daar mee om te gaan. Hierdoor ben ik veel bewuster geworden van mijzelf. Ook het moeiteloos schakelen van Chantal tussen het HSP-traject, NLP en Zentherapie was prettig. Na een sessie bij Chantal ga je altijd weer met een goed gevoel naar huis".


" Ik wist eigenlijk niet wat ik moest verwachten en ben er met open vizier en vertrouwen aan begonnen. En ik zie het als een positieve ervaring. Heb er veel van geleerd. Veel handvatten gehad waar ik in mijn verdere leven wat aan heb"

Ik heb een goed gevoel aan de sessies overgehouden en ga verder met deze positieve spiraal en met de handvatten die ik heb gekregen".


" Ik zou iedereen aanraden om het traject bij jou te volgen. Ik heb bij jou kunnen lachen maar ook kunnen huilen en dat geeft vertrouwen."


24-09-2013

Deel van een mail van een oud-cliënte die het traject  in mei had afgerond:

"Mr. mind is steeds vaker op de achtergrond. De keren dat hij irritant aanwezig is worden steeds minder.

En vorige week ben ik naar een groot popfestival geweest. Vorig jaar nog wilde ik halverwege al naar huis omdat het te vermoeiend was en ik dan geïrriteerd raakte ondanks dat ik de muziek wel leuk vond. Nu heb ik tot de laatste minuut genoten en was ik degene die nog niet naar huis wilde :-)

Ook plan ik nog steeds alles volgens jouw manier en dat werkt heel erg goed. Het geeft me veel rust in mijn hoofd en er zwerven hier in huis geen gele briefjes meer rond (behalve dan voor de boodschappen).

Ik krijg zelfs van anderen te horen dat ik zoveel rust uitstraal en dat als ik in hun buurt ben ze zich beter voelen.

Moet nog wel steeds heel erg opletten dat ik de negatieve gevoelens van de ander niet oppik als de mijne. Vind dat nog wel lastig, maar ook hier word ik steeds bewuster van".

"Het inzicht dat ik heb gekregen is dat je prikkels beter aan kunt wanneer je bij jezelf blijft". Ik vond de Zen en de geluidsoefening heel intens. Toen besefte ik pas hoeveel invloed het HSP-zijn op mij kan hebben. Na de oefening besefte ik ook hoe ik dit om kan draaien naar positief."


" Ik heb beter leren omgaan met binnenkomende prikkels. Deze kun je nl niet altijd vermijden. En wanneer je leert ervaren waarom je bent zoals je bent dan accepteer je dat goed/makkelijker/beter."


" Ik kan dankzij de handvatten en informatie veel beter met mijn hoogsensitiviteit omgaan. De informatie werd aan mij aangepast. Door bv voorbeelden te gebruiken die ik aangaf werd de informatie ook meteen duidelijker. Het traject heeft mij zeker geholpen".


"Ik vond de sessies heel gezellig en ook heel leerzaam. Ik heb veel geleerd en ik kan nu met de handvatten veel meer doen zonder zo moe te worden".


" Na het (vooral eenzijdig) praten bij de psycholoog waren de aangereikte inzichten en praktische tips van Chantal een verademing, waardoor ik weer stappen kon zetten i.p.v. blijven hangen in mijn verdriet".


"Dit was voor mij een superstap in de goede richting. Een bewuste keuze voor mij! Chantal heeft mij hierin (samen met mij) sterker gemaakt""Wat mij het meest aangetrokken heeft in het traject is de kundigheid en ervaring van Chantal en wat zij met cum laude aan mij heeft geleerd om jezelf te zijn met HSP" en


"Wat een fijn gegeven als je weer wat ondersteuning / coaching nodig hebt in je leven, dat het kan. Zoals Chantal dat ook aanbiedt na de afronding van het HSP traject ""Chantal is een goede coach, zij is erg betrokken en samen met haar is het ook heel leuk om je doel te bereiken. Met sommige aspecten in het traject had ik moeite. Chantal weet hier heel goed op in te springen en zij laat je er keihard aan werken, maar met heel veel plezier gedaan""Een fijn traject waar ik veel geleerd heb over mijzelf en mijn levenswijze""Mam, zou je dat wel doen, is Chantal niet te eigen? Geen moment spijt van gehad om het traject bij jou te volgen. Allereerst het grote vertrouwen dat ik met jou ervaar. De kundigheid, de ervaring en de betrokkenheid. En geduld heb je met mij gehad.....Er waren ups en down, de handvatten van jou heb ik leren gebruiken. Lachen en huilen en weer terug in het NU vierden hoogtij".

en

"Mijn vertrouwen in Chantal was en is erg groot, ik voel mij gehoord!"Ik vond het een intensief traject waarin ik veel over hoogsensitiviteit en mijzelf heb geleerd. Ik ben dichter bij mezelf gekomen en durf ook meer voor mijzelf te kiezen. Jouw kundigheid, betrokkenheid en humor en de ruimte voor persoonlijke belevingen zorgden voor een hele fijne sfeer tijdens de sessies""Ik ben ontzettend blij dat ik dit traject bij jou gekozen heb. Het gevoel dat iemand je begrijpt en ook daadwerkelijk geïnteresseerd in je is, vond ik heel fijn. Je onthield persoonlijke dingen en vulde me aan. Ik heb mij altijd op mijn gemak gevoeld bij jou en je wist mij te motiveren!

Tijdens onrustige periodes in mijn leven kan ik nu meer afstand doen van mijn emoties. Ik kan mezelf meer aansturen en aanspreken.

De opdrachten die wij samen hebben gedaan waren altijd gevarieerd en nooit saai. Na een sessie ging ik altijd met een fijn gevoel naar huis. Jij hebt mij doen beseffen dat ik oké ben zoals ik ben. Ik leer mezelf zo ook accepteren! Bedankt voor alles!" Doordat chantal zelf ook HSP is, kan zij heel goed coachen aangezien ze goed aanvoelt wat er speelt"  en


"Prettige manier van coachen, afgestemd op mij en leidend in de zin van duidelijkheid, oftewel voor mij als recht door zee. Daar houd ik van en daar heb je ook het meest aan, vind ik""Bij sommige onderdelen had ik niet zo veel mee. Gelukkig werd dat wel positief opgepakt en op een andere manier gedaan, waar ik mij wel goed bij voelde" en


"Fijne persoonlijke coaching, leerzame sessies, ik zit beter in mijn vel. Niet voor herhaling vatbaar want ik heb geleerd dat ik het zelf kan"."Ik heb een fijne tijd met Chantal gehad. Wij hebben samen veel knopen uit elkaar gehaald. Het zat allemaal door elkaar heen. HSP/Verleden/karaktereigenschappen. Zij heeft mij ondersteund en zij weet gelijk je persoonlijke handleiding. Je kunt duidelijk merken dat zij vandaaruit werkt en op deze manier een op maat gesneden begeleiding kan geven"."Fijn traject, voor mij net iets te lang, persoonlijke aandacht,  goed bij de persoon aansluitend"."Jezelf opnieuw leren kennen is ook een positieve ervaring"" Door de persoonlijke gelijkenissen in HSP opzicht, heb ik vanaf het eerste moment herkenning gehad. Bij de diversiteit aan sessies heb ik geleerd de juiste handvatten beter te benutten.

Het schakelen op actuele persoonlijke situaties heeft me geleerd de handvatten op de juiste manier in praktijk te brengen.

Hierdoor een aanrader voor HSP mensen. Voor iedere situatie de juiste sessie"."Lieve Chantal, Ik heb veel van je geleerd, je weet mij altijd weer op te peppen. Geeft handvatten en goede tips en staat altijd voor je klaar. Professioneel en met humor. Dank je wel"."Goede begeleiding op maat. Ik werd niet behandeld als een nummer. Veel persoonlijke aandacht. Geen langspeelplaat"."Fijne begeleiding, ik heb veel meer rust en handvatten om met bepaalde dingen om te gaan. Bijzonder dat ik dit traject heb mogen meemaken"."Hartstikke tevreden over de begeleiding. Chantal is een heel prettig persoon die aanvoelt wat je nodig hebt en ruimte geeft voor voorgedane situaties op dat moment. Eerder wist ik niet of dit een passende therapie voor mij was omdat ik van concrete, recht door zee, ben, maar blijkt dat dit toch goed aansloot en een mooie combinatie is. Onzettend veel geleerd over mister mind en het mogen zijn wie je bent. Iets is niet altijd zoals het gezegd wordt, het is een mening. Hartelijk Dank!.""Chantal geeft persoonlijke coaching. Er wordt gekeken wat er nodig is om aan te werken. Per sessie wordt eerst besproken hoe het gaat. Daaruit worden de belangrijkste aandachtspunten gehaald dat zorgt voor de juiste handvatten"


en


"Ik had in het begin een afwachtende houding maar na enkele sessies merkte ik dat het toch hielp en ben nu veel bewuster én rustiger dan ik ooit was. De handvatten helpen echt!. Ik ben onwijs dankbaar voor wat wij samen hebben bereikt!"De verschillende elementen voelden soms als "los zand". Aan het eind van het traject kwam alles samen, werd het een zandkasteel"... en

"Als je worstelt met Hsp, maar evt. ook nog met andere dingen worstelt, dan ben je bij Chantal echt op het juiste adres"."super fijne coaching en met name aandacht voor mijn persoonlijke situatie; eerst het lichamelijk uitdokter traject en nu de uitdagingen op mijn werk" en

"Ik heb de herkenning bij- en het delen van eigen ervaring van Chantal als zeer prettig ervaren. Dit naast haar persoonlijkheid en gevoel voor humor wat goed aansluit bij mijn persoonlijke manier van humor als een manier van relativeren"."Ik heb meer inzicht gekregen in mijn eigen situatie alsook de reactie. Ik heb het meest moeite gehad met het loslaten van negatieve gedachten en het stoppen met vooruitdenken.

Dit inzicht is belangrijk geweest alsook het bewust worden van het feit dat ik dat moment geen probleem heb"."Ik vond het erg fijn bij je. Je hebt me erg geholpen"....


"De praktische aanpak vond ik heel fijn, anders dan bij een psycholoog "...."Begrip, de rust in jezelf krijgen. In het NU blijven is wat ik geleerd heb. Het geeft mij veel mooie dingen in het leven"...."Hoop tips en trucs geleerd, mee bezig blijven, dat werkt goed"."Zeer prettige en leerzame sessies".


"in één van de laatste sessies gaf ik aan dat, hoewel het allemaal steeds beter ging, het initiële probleem (proberen af te vallen) nog niet opgelost was. Chantal heeft toen haar programma/agenda aan de kant gezet en is samen met mij concreet op zoek gegaan naar wat ik nodig had om de kracht te vinden. En ik ging naar buiten met een enorm sterk gevoel en wilskracht om "de klus" aan te gaan.

Hierin zit wat mij betreft ook haar kracht. Zij luistert naar je behoefte en speelt daarop in"."Chantal heeft mij laten inzien dat ik niet mijn gedachtes en emoties ben. Dit helpt mij erg goed in het dagelijks leven om te kunnen relativeren en niet te lang over dingen te piekeren"


"Alle sessies heb ik met veel plezier en enthousiasme gevolgd en elke keer nam ik weer iets mee naar huis om te oefenen en ik kon elke keer tegen mezelf zeggen, zo en dat heb ik geleerd en dat neemt niemand meer van mij af. Het was hard werken maar er was ook ruimte om te lachen. Chantal neemt je op een professionele en praktische manier mee en leert je hoe je met je HSP in de praktijk kunt omgaan en geeft je tools mee waar je elke dag wat aan hebt." 


en


"Chantal begeleidt je in het hele traject heel plezierig en ze neemt je mee in elke sessie. Als je moeite hebt met een bepaald onderdeel dan legt zij het opnieuw uit of op een andere manier zodat het duidelijk is. Ook de storeytelling heb ik als heel positief ervaren""Dit traject heb ik als heel prettig ervaren. Het heeft me echt meer inzicht gegeven in wat HSP is en wat daarbij komt kijken en hoe je ermee om kunt gaan.""Ik heb het traject doorlopen met plezier en verwondering. Na een vluchtige kennismaking klikte het meteen wat niet onbelangrijk is als je goed in gesprek wil gaan. Het is een fijne manier van "werken" aan jezelf met voorbeelden en soms ook met de nodige humor die bij Chantal aanwezig is, waardoor het luchtig blijft en nooit een benauwd gevoel oplevert. De handvatten die aaangereikt worden zijn er genoeg, echter moet je ze wel blijven gebruiken.""het is me gelukt om te stoppen met vechten. Ik vond het zwak om niet te vechten. Van lieverlee ben ik gaan beseffen dat ik mij kapot vocht en de rest door liep. Nu accepteer ik meer en meer dat het is zoals het is. Dat geeft rust en vrede. Ik voel meer wat dingen met mij doen. Laat dingen meer gebeuren. Ik besef (weer) wat ik kan. Ook de planning en structuur heeft me goed op weg geholpen. Ik heb er lol in en het geeft houvast, Ik handel nu ipv dat ik bleef denken of die badkamer nu wel of niet ging doen......"  en


"je betrokkenheid was enorm. Voelde me veilig bij je. Voelde nooit schroom om te delen. Niets vond je gek. Je voelde haarfijn aan wat ik nodig had en paste daarop de sessie aan. Volgens mij heb ik de sessies qua volgorde achterstevoren doorgewerkt :-) 

Hoe mijn stemming ook was bij binnenkomst, ik ging altijd lichter/blij naar huis. Ik ben je dankbaar dat ik je heb leren kennen en je dit stuk op mijn levenspad heb meegewandeld"."Chantal heeft mij veel geleerd over m'n eigen gedachten en emoties en over de emoties van een ander. Die van mezelf mogen er zijn en ik weet wat ik er mee kan doen. Negatieve emoties van een ander kan ik nu beter bij die ander laten. Daardoor verlies ik minder energie en het maakt me tegelijkertijd steviger".