AGB Zorgverlenerscode             90-044295

AGB Praktijkcode                           90-053007

Ben je bang voor de tandarts


of


heb je in het heden last van angsten door onverwerkte emoties uit het verleden?


is je  hoofd zo vol dat er geen ruimte meer is voor handelen?


Heeft je kind leerproblemen qua taal en/of rekenen en kan het daardoor minder goed mee komen op school?en wil je geen lang traject in....Dan is de MatriXmethode misschien wel wat voor je.


De MatriXmethode biedt een oplossing aan kinderen en volwassenen  met bv dyslexie, dyscalculie en volle hoofden. Daarnaast aan mentale problemen die invloed uitoefenen op de emoties zoals verdriet, angsten en boosheid. Ook lichamelijke (psychosomatische)  klachten waarvoor de arts geen verklaring heeft kunnen via de MatriXmethode verholpen worden.


De kracht van de MatriXmethode is dat deze methode oplossingsgericht werkt en uitgaat van iemands kwaliteiten en mogelijkheden in plaats van beperkingen en onmogelijkheden. De regie blijft bij jou.


Ingrid Stoop van het MatriXmethodeinstituut heeft deze methode met succes ontwikkeld en heeft al aan veel kinderenen, jongeren en volwassenen uitkomst geboden.Wat is de MatriXmethode?


Iedereen maakt zowel positieve als negatieve ervaringen in zijn leven mee. Deze ervaringen worden als fragmenten met al je zintuigen opgeslagen. Aangevuld met beelden en geluiden. Bovendien heb je daar een gevoel bij,  gedachten, geur en smaak.

Voor alles wat we doen en ervaren hebben wij een eigen manier van strategie (manier) ontwikkelt van denken en handelen om voor ons zelf zo goed mogelijk in het leven te staan.


Soms hebben die negatieve ervaringen uit het verleden in het NU nog invloed. Of je bent bang voor iets in de toekomst wat NU al effect op je heeft. Deze ervaringen en angsten maken dat je gedrag vertoont welke je in problemen kan brengen, of ze leiden tot psychische  of lichamelijke klachten.


Hoe werkt deze methode


Met de MatriXmethode pak je de effecten aan van die negatieve ervaringen, zonder lang op zoek te gaan naar de oorzaak van de problemen die je ervaart. Aan de hand van de vragen van mij als coach vervang je zelf één of meer effecten van deze ervaringen en houd je hiermee je eigen regie.

Je gaat bewuster nadenken over hoe je een voor jou onhandige strategie kunt vervangen door een die wel bij jou past en werkt. Daardoor  verliest jouw probleem zijn lading en kun je er met een neutrale blik op terugkijken.

En het mooie is: je hoeft niet te vertellen wat het probleem is dat je ervaart. Je ontdekt zelf wat voor jou werkt, je eigen regie weer oppakken want alleen jij kunt dat veranderen.


Traject:

De MatriXmethode biedt een kortdurende begeleiding van 2 a 3 sessies afhankelijk van de hulpvraag van de cliënt. Het komt ook voor dat 1 sessie al een mooi resultaat geeft en kan het probleem waar je al zo lang mee worstelt opgelost zijn. Dat maakt het zo mooi.

Kort gezegd: De MatriXmethode is laagdrempelig, kortdurend, oplossingsgericht en zeer effectief.  En ik help je er graag mee.Voor wie?

Kinderen vanaf 8 jaar, jongeren en volwassenen.Wil je meer weten kijk dan naar de You-Tube filmpjes van Ingrid Stoop,  www.matrixmethodeinstituut.nl