AGB Zorgverlenerscode             90-044295

AGB Praktijkcode                           90-053007

SiteLock

Elaine Aron, de grondlegster van de term High Sensitive Person (HSP) heeft aan een van haar boeken een titel op maat meegegeven want......

"Hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt?"

Dat is voor heel veel HSP inderdaad een heel groot probleem. Hoe blijf je overeind als alles van anderen zoals emoties, pijn, boosheid, grof gedrag bij jou naar binnenkomt en je ze ervaart als die van jezelf waardoor de pijn daarvan nog heel lang bij je blijft. Of de drukte van groepen mensen op feestjes, lichtflitsen, harde geluiden, stress van anderen waar je niet tegen kunt, maar toch oppakt?

Hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit is een veelal aangeboren gevoeligheid  voor prikkels uit de buitenwereld. Het is een dieper voelen dan wat de gemiddelde gevoelige mens voelt. Eerder dan een ander aanvoelen dat er iets op handen is maar het niet uit kunnen leggen. Het is geen ziekte en zeker geen neurose. Veel mensen (ca. 1 op de 5) zijn hooggevoelig zonder dat zij dat zelf weten. Zij voelen zich vaak van kinds af aan anders dan anderen. Door de opvoeding, school en maatschappij kunnen zij zichzelf volledig zijn kwijt geraakt. 

Hooggevoeligheid heeft vele positieve eigenschappen zoals conci├źntieus en intu├»tief zijn en recht door zee, loyaal, meevoelend en heel sensitief. Het genieten van dingen is intens.

Wil je dat zeker weten, dan nodig ik je uit de HSP-zelftest  te doen. Mocht je een uitgebreidere test willen hebben, neem dan contact met mij op dan stuur ik je deze via de mail toe.

Heb je een sterke verbeeldingskracht en droom je veel?

Nemen je gedachten je steeds mee uit het heden naar toekomst en verleden? Of naar andere mensen? Kijk dan ook eens bij

HSP-kenmerken en mogelijk dat de herkenning dat je HSP bent duidelijker wordt.