AGB Zorgverlenerscode             90-044295

AGB Praktijkcode                           90-053007

SiteLock


Bijna 20 jaar geleden kwam ik met de term "hooggevoeligheid" in aanraking doordat iemand tegen mij zei dat ik wel eens hooggevoelig zou kunnen zijn. Op haar voorstel heb ik het het boekje van Marian van den Beuken "Hooggevoeligheid als uitdaging" gekocht en gelezen en ik realiseerde mij dat dit over mij ging.

Het was een herkenning, een thuiskomen bij mezelf. Maar ook boosheid en verdriet omdat die herkenning niet eerder was gekomen met alles wat het met zich mee heeft gebracht. Ik heb het dan ook weggeduwd. Nu weet ik dat dit niet nodig was.


De leergang HSP-begeleider, welke ik gevolgd heb bij Antoine van Staveren van het Instituut Eszenzz in Amsterdam, heeft mij dit doen inzien.

Nu weet ik: Niet wegduwen, maar accepteren dat het er is.   


Hierdoor en met mijn eigen ervaring kan ik ondersteuning bieden aan mensen die de lasten van het HSP zijn vanuit de buitenwereld  ervaren.

Daarnaast bied ik ondersteuning aan mensen die problemen ervaren in het werk en andere stress gerelateerde problemen, zoals slapeloosheid, burnout en concentratieproblemen. Ook begeleid ik jongeren met het krijgen van structuur bij het leren.


Ik heb al aan veel mensen gerichte ondersteuning kunnen bieden en ik hoop dit nog lang te kunnen doen. 


Inmiddels heb ik ook de MatriXopleiding gedaan bij Ingrid Stoop van het MAtriXmethodeinstituut. Dit is een hele mooie aanvulling op de methodieken die ik  mensen aan kan bieden. De Matrix methode is een snelle en effectieve manier om mensen te leren  hun problemen te neutraliseren en daardoor meer ruimte te ervaren. Het is zowel voor leer- als emotionele problemen. Zie matriXmethode.

Mijn ervaring in het maatschappelijk werk heb ik opgebouwd in de vrouwenhulpverlening, (forensische) psychiatrie, crisisopvang, algemeen maatschappelijk werk, als zorgbemiddelaar en als gezinscoach. Ook heb ik een aantal jaren als begeleidster in de psychiatrie gewerkt en heb ik  ervaring in het begeleiden van mensen met de diagnose ASS (autistisch spectrum)


Sinds april 2018 ben ik naast mijn praktijk werkzaam als woonbegeleider bij Remise woonbegeleiding in Amerfoort.